Semesterhus Italien - Casa Rural Italia - Ferienhaus Italien - Holiday Home Italy - Maison de vacances Italie - Vakantiehuis ItaliŽ

Wandelen Abruzzen & Monte Vettore

Voor bergwandelaars zijn de Sibillijnse bergen en Monte Vettore een absolute must. De startplaats van de wandeltochten ligt op ongeveer 40 km van Casa Lilli. In Montemonaco vindt men ook wandelkaarten en eventueel berggidsen. In de bibliotheek van Lilli liggen boekjes met wandelparcours.

Drie toppers en dus niet te missen tochten zijn deze naar de gola dell’ Infernaccio (de keel van de hel, al klinkt dit idioot in het nederlands), de wat zwaardere wandeling naar Lago di Pilato,en de wandeling naar de hermitage van San Leonardo waar je nog kunt kennis maken met de daar alleenlevende eremijt. Pas op,een heel lieve man, die zeer onderhoudend uit de hoek komt. Dit zijn wandelingen die allemaal vertrekken in de omgeving van Montemonaco.Ook vanuit Amandola ,Montefortino en Ascoli kun je de bergen in.

Wil je een nacht doorbrengen in de bergen dan is een absolute aannrader de agriturismo de Cittadella in Montemonaco. De ligging van dit mooie gebouw is spectaculair, je eet er de typische en zeer lekkere marchegiaanse bergkost en er is steeds veel ambiance onder de bergvrienden.Doe er de groeten aan Spartaco en zijn vrouw, de stokoude maar nog zeer pittige eigenaars.

Wie het wat grootser ziet en de Abbruzzen wil verkennen kan dit, als je even vroeg opstaat. Reken een dikke 100 km en je staat in l’Aquila, een prachtige stad die zich bevindt aan de voet van de Gran Sasso. De Gran Sasso is het hoogste massief in de Apennijnen en is ronduit adembenemend mooi. Ernaast ligt de Campo Imperatore, een vlakte die zich in het bergmasief op 2000 meter hoogte over zowat 27 km uitstrekt. Daar bevindt zich ook het rifugio waar Mussolino, toen dik in de penarie, zich had verschanst en werd opgevist door Hitler. Grimmige herinnering!.

Maar ook de pausen hebben in de Abruzzen hun buitenverblijf, en die kiezen hun vakantiestekje toch ook met kennis van zaken...


Klik hier om het vakantiehuis italië te reserveren