Semesterhus Italien - Casa Rural Italia - Ferienhaus Italien - Holiday Home Italy - Maison de vacances Italie - Vakantiehuis ItaliŽ

Heuvels in de Marken

Een keer weg van de zee wordt het landschap heuvelachtig. Heuvels die bezuiden Ancona nog braaf blijven, maar een keer in de provincie Ascoli stevig geproportioneerd uit de hoek kunnen komen.

Wie aspiraties heeft met de fiets zal over een stel pittige kuiten moeten beschikken. De Marken zijn groen en de heuvels bezaaid met olijf- en wijngaarden. In de lente is de explosie van bloesemende fruitbomen iets wat je niet licht vergeet. En natuurlijk zijn er ook de eindeloze velden girasole of zonnebloemen. Je zou voor minder poëtisch worden.

Wie houdt van birdwatching nog even dit: overal zingt de nachtegaal, en om enkel speciale te noemen: de Cetti's zanger, de hop, de bijeneter, de dwergooruil. We hingen overal nestkasten op om de vogels nog beter te dienen. De gekraagde roodstaart komt inmiddels elk jaar aan de voordeur broeden ( hij vindt het er inmiddels reuze en broedt twee keer per jaar ), de kerkuil vergast ons 's avonds op een bezoek en de torenvalk rust vaak even uit tegen de oostgevel van de vakantiewoning Lilli.

En 's nachts... roept de bosuil.


Klik hier om het vakantiehuis italië te reserveren